Evangélikusság Gyülekezet Templom Istentisztelet Lelkész Keresztség Konfirmáció Esküvő Temetés Hitünkról
Evangélikusság
Gyülekezet
Templom
Istentisztelet
Lelkész
Keresztség
Konfirmáció
Esküvő
Temetés
Hitünkről

KÉRDÉSEINK

Érdemes megkeresztelni a gyermekemet?

illusztráció

Ha az előző bekezdés végén föltett kérdésre minden fenyegető körülmény ellenére nemet mondtunk, akkor további bátorítás lehet számunkra, hogy a teremtés történetében Isten szava így szól az emberhez: "Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be, és hódítsátok meg a földet!" (1Móz 1,28) Máshol ezt mondja: "Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." (Zsolt 127,3) "Boldog mindenki, aki az URat féli, és az ő útjain jár. Kezed munkája után élsz, boldog vagy, és jól megy sorod. Feleséged olyan házad belsejében, mint a termő szőlőtő; gyermekeid olyanok asztalod körül, mint az olajfacsemeték. Ilyen áldásban részesül az az ember, aki féli az URat." (Zsolt 128,1-4)

Szeretnénk biztonságban tudni önmagunkat és szeretteinket? Nem foghatjuk mindig gyerekeink kezét. Nem lehetünk minden pillanatban mellettük. És azt is tudjuk, mennyire korlátozottak a lehetőségeink. Még a legjobb szülő sem képes minden körülmények között vigyázni gyerekeire. Hogyan tudhatjuk mégis "jó kezekben" a sorsukat? Isten így biztatja választottait: "Bizony, aki titeket bánt, a szemem fényét bántja!" (Zak 2,12) Dávid király kalandos életet élt. Sok veszélyt megismert. Egyik imádságában így fogalmaz: "Szeretlek, URam, erősségem! Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm! Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott." (Zsolt 18,2-3.7)

   előző következő   
   Hang: [modem] - [adsl]
Kérdéseink
Mindenkinek vannak keresztszülei?
Mi vár ránk? Van jövőnk?
Érdemes megkeresztelni a gyermekemet?
Mit gondolunk a keresztségről?
A keresztség lényegéről
A keresztelés szertartása
Gyakorlati tudnivalók
Milyen nyomot hagyott bennem?

Nyitólap - Tartalom - Idegen szavak - Impresszum
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport 2004.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva. All rights reserved.
Technikai kérdések és megjegyzések: Webmaster
Az Evangélikus Egyszeregy anyagának elkészítését az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatta az eMagyarország program keretében.